ŽELEZNICE SRBIJE
OBAVEŠTENJE! Od danas možete pogledati prvi broj naučno-stručnog časopisa "ŽELEZNICE"
Četvrtak, 06. april 2017.

Naučno-stručni časopis „Železnice“ ponovo je izašao nakon punih jedanaest godina.

„Železnice“ ovaj put izlaze kao časopis „Železnica Srbije“, a njegovo ponovno izlaženje rezultat je entuzijazma i saradnje „Železnica Srbije“ ad i Društva diplomiranih inženjera železničkog saobraćaja Srbije (DIŽS), koje je i njegov izdavač.

U prvom ovogodišnjem broju, u tiražu od 300 primeraka, pored uvodnih reči glavnog urednika prof.dr Milana Markovića i predsednika DIŽS-a Danka Trninića, objavljen je i intervju sa generalnim direktorom „Železnica Srbije“ ad Miroslavom Stojčićem.

Pored toga, u časopisu su objavljeni radovi Miroslava Pejića, dr Sanjina Milinkovića i dr Slavka Veskovića „ Simulacioni modeli za

Data/Images/cip_i_issn_1_1_s.jpg
analizu organizacije saobraćaja vozova na industrijskoj železnici "TENT“,Nenada Kecmana i dr Živote Đorđevića „Restrukturiranje Železnica Srbije ad“, mr Rajka Kovića „Optimizacija projektnog portfolija u firmama železnice“, zatim dr Snežane Mladenović, dr Slavka Veskovića, dr Slađana Jankovića, Slaviše Aćimovića i dr Irine Branović „Softver za rešavanje poremećaja u železničkom redu vožnje“, Željka Stevića, dr Marka Vasiljevića, dr Gordana Stojića i dr Ilije Tanackova „Integrisani Fazi model za rešavanje lokacijskog problema“, i najzad dr Živote Đorđevića i Jovana Tepića „Model za unapređenje održavanja železničkih voznih sredstava primenom dijagnostičkih sistema“, kao i mr Željka Valentića „Međunarodne železničke organizacije: nastanak - uticaj na železnice – prilagođavanje okruženju“.

Podsećamo, da je časopis pod nazivom „Saobraćaj“ osnovalo Ministarstvo saobraćaja FNRJ, da bi ga 1949. godine preuzelo Ministarstvo železnice FNRJ, a časopis nastavio da izlazi pod nazivom „Železnice“. „Železnice“ su izlazile sve do 2005. godine, kada je izašao poslednji dvobroj, nakon čega je časopis prestao da izlazi.

Prvi broj naučno-stručnog časopisa „Železnice“ možete pogledati ovde.

IZDVAJAMO
NAJAVE DOGAĐAJA
VESTI
RED VOŽNJE
NAJNOVIJA "PRUGA"
LOKACIJA TERETNIH KOLA
MEDIJA CENTAR
ŠARGANSKA OSMICA
TURISTIČKI VOZ "ROMANTIKA"
PLAVI VOZ
 
© Železnice Srbije 2006 | produced by MASSVision, powered by cMASS