ŽELEZNICE SRBIJE
22. mart – Potpredsednica Vlade Srbije prof.dr Zorana Mihajlović u Nišu, prisustvuje svečanom prijemu u radni odnos 86 mašinovođa u železničku kompaniju "Srbija Kargo"
Utorak, 21. mart 2017.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof.dr Zorana Mihajlović prisustvovaće u sredu, 22. marta 2017. godine, u Lokomotivskom depou stanice Crveni krst u Nišu, svečanom prijemu u radni odnos 86 mašinovođa u železničku kompaniju „Srbija Kargo“.

Reč je o mašinovođama koje je kompanija „Srbija Kargo“, uz saglasnost Vlade Republike Srbije, putem javnog konkursa

Data/Images/zorana_mihajlovic_s_no1.jpg
primila na obuku u junu 2016. godine. Nakon obuke i polaganja stručnih ispita, stekli su se uslovi za njihov prijem u radni odnos.

Prosek godina mašinovođa je 23, ima ih iz cele Srbije, a među njima su i tri žene. Ovo je, nakon dvadeset godina, prvi veliki prijem mašinovođa u radni odnos na železnici.

Ministarka Mihajlović i v.d.generalnog direktora kompanije “Srbija Kargo“ dr Miroljub Jevtić tom prilikom obići će i Lokomotivski depo u Crvenom krstu, u kojem „Srbija Kargo“ samostalno remontuje dizel lokomotive. Zahvaljujući samostalnom remontu,„Srbija Kargo“ po svakoj popravljenoj lokomotivi ostvari uštedu od oko 30 miliona dinara. 

„Srbija Kargo“ je kompanija nastala u okviru procesa reforme železničkog sektora u Srbiji i od svog osnivanja u avgustu 2015. godine, uspešno posluje bez državnih subvencija iz budžeta Republike Srbije.
 

IZDVAJAMO
NAJAVE DOGAĐAJA
VESTI
RED VOŽNJE
NAJNOVIJA "PRUGA"
LOKACIJA TERETNIH KOLA
MEDIJA CENTAR
ŠARGANSKA OSMICA
TURISTIČKI VOZ "ROMANTIKA"
PLAVI VOZ
 
© Železnice Srbije 2006 | produced by MASSVision, powered by cMASS