ŽELEZNICE SRBIJE
Nagrađeni najuspešniji radovi i otvorena izložba 33.Likovnog konkursa "Železnica očima dece 2016"
Četvrtak, 15. decembar 2016.

- Crteži železnice kakvu deca vide svojim očima i osećanja koja unesu u svoje radove, ostaju kao nešto neizbrisivo, a uz podršku koju im mi pružamo, to doprinosti da slika o železnici bude lepša u realnosti, rekao je generalni direktor „Železnica Srbije“ ad Miroslav Stojčić na otvaranju 33. izložbe „Železnicama očima dece“, 15. decembra u Železničkom muzeju. On je istakao da ova manifestacija živi već 33 godine zahvaljujući deci i njihovoj mašti koju ona prenose na svoje radove.

Upravnik Železničkog muzeja i predsednik žirija Nenad Vojičić naglasio  je da je žiri  imao nezahvalan zadatak da od blizu 7500 prispelih likovnih radova odabere najbolje, ali i 500, koliko je izloženo u galeriji Železničkog muzeja. - Danas, sa svojim radovima učestvuju i deca onih koji su pre 33 godine učestvovali na prvim izložbama „Železnica očima dece“, rekao je Vojičić i dodao da „ako makar jedno dete od svih učesnika postane slikar ili železničar, ova manifestacija je uspela“.

Otvaranju izložbe i dodeli nagrada u Železničkom muzeju prisustvovali su i izvršni direktori “Železnica Srbije” ad Nenad Kecman i Rajko Ković, kao i mnogobrojni gosti.

Data/Images/1_s_no18.jpg

Data/Images/2_s_no13.jpg

Na 33. Likovnom konkursu „Železnica očima dece 2016“ pristiglo je ukupno 7.230 radova dece iz 415 osnovnih škola i likovnih radionica i 128 predškolskih ustanova, vrtića i zabavišta i šest specijalnih osnovnih škola. Stručni žiri je u kategoriji školske dece dodelio devet ravnopravnih nagrada, dok je u kategoriji dece predškolskog uzrasta dodeljeno šest ravnopravnih nagrada za najbolje likovne radove.

Ravnopravne nagrade u kategoriji dece školskog uzrasta dodeljene su: Anđeli Jovanović učenici 8/3, OŠ „Lazar Savatić“ u Zemunu, Staši Đorđević, iz OŠ „13. oktobar“ u Ćupriji, Leni Kojadinović, učenici 1/1, OŠ „Dušan Jerković“ u Užicu, Milici Protić, učenici 6/2, OŠ „Sveti Sava“u Velikoj Plani, Milji Živković, učenici 6/1, OŠ „Prvi maj“u Trupalu. Nagrađeni su takođe i Milena Mitrović, (12 god.), iz Ateljea centra za talente „Mihajlo Pupin“ u Pančevu,  Isidora Vujasinović, učenica 5. razreda, OŠ „Đorđe Natošević“ u Novom Sadu, Jovana Krsmanović, učenica 7/4, OŠ „Mito Igumanović“ u Kosjeriću i Nika Ognjanović, učenica 1. razreda, Dečjeg kulturnog centra - atelje za likovnu umetnost u Beogradu.

Data/Images/3_s_no15.jpg

Data/Images/4_s_no8.jpg

U kategoriji likovnih radova dece predškolskog uzrasta nagrade su dobili :Mateja Buš (6 godina), PU „Dragoljub Udicki“, Vrtić „Kolibri“ u Kikindi, Tijana Nikolić (5 godina), PU „Dečji dani“, Vrtić „Leptirić“ u Beogradu, Silvia Tot (6 godina), PU „Pava Sudarski“, Vrtić „Pinokio“ u Novom Miloševu, kao i Lana Perić (6 godina), PU „Labud Pejović“ u Bečeju, Teodora Gaković( 6 godina), UPVO „Poletarac“, Vrtić „Kockica“ u  Rumi i Matija Knežević (6 godina) i Ljubica Lačnjevac (5 godina), PU „Naša radost“ u Aleksandrovac.

Organizatori Likovnog konkursa “Železnica očima dece 2016“ su „Železnice Srbije“ ad i Železnički muzej, koji je u sastavu ove železničke kompanije.

Nakon svečane dodele nagrada, dečji ansambl  KUD-a „Branko Cvetković“ iz Beograda izveo je svoj umetnički program.

Izložba najuspešnijih radova u Železničkom muzeju biće otvorena do 13. januara 2017. godine.

IZDVAJAMO
NAJAVE DOGAĐAJA
VESTI
RED VOŽNJE
NAJNOVIJA "PRUGA"
LOKACIJA TERETNIH KOLA
MEDIJA CENTAR
ŠARGANSKA OSMICA
TURISTIČKI VOZ "ROMANTIKA"
PLAVI VOZ
 
© Železnice Srbije 2006 | produced by MASSVision, powered by cMASS